Diavoorstelling

Gezinstherapie

Waar?

Voor gezinstherapie kan je terecht in Halle - Borreweg 48.

 

Voor wie?

"Het gezin als hoeksteen van de maatschappij", dit is niet een evident gegeven. De druk, verwachtingen en veranderingen die een gezin moet doorstaan zijn niet altijd even gemakkelijk te dragen.

Omwille van verscheidene omstandigheden is het mogelijk dat een gezin het evenwicht verliest.  Dit kan het gevolg zijn van ingrijpende levensgebeurtenissen (echtscheiding, nieuw samengesteld gezin, een diagnose van een gezinslid, verlies van een gezinslid, verhuis,...). De fasen waar een gezin door gaat kunnen ervoor zorgen dat de manier waarop het gezin vroeger functioneerde nu niet meer lukt (geboorte van een kind, opgroeiende peuters tot pubers, schoolgaan,...).

Wanneer het evenwicht zoek is, ontstaan vaker ruzies en discussies. Het is dan moeilijk de verbinding en positiviteit in het gezin vast te houden. Binnen gezinstherapie wordt er ruimte gemaakt om ieder gezinslid een plaats te geven en een nieuw evenwicht te vinden. Er wordt stilgestaan bij de communicatie en de samenwerking in het gezin om te zoeken hoe het gezin terug afgestemd kan worden op elkaar.  Door beroep te doen op de krachten van het gezin en de gezinsleden wordt gezocht hoe het gezin met veranderingen in de toekomst kan omgaan.

 

Werkwijze?

Bij een gezinsgesprek zijn bij voorkeur alle gezinsleden aanwezig. Een gezinsgesprek duurt 1u15.

 

Tarieven?

Per sessie betaalt u 50 €

 

Meer info?

Voor meer info kan je terecht bij Tine Vanden Hoof.

via mail: tine.vanden.hoof [at] telenet.be

telefonisch: 0485/47.46.33

of via ons contactformulier